Evijärven metsästysyhdistyksen kesäkokous pidettiin sunnuntaina 4.8.2019 Evijärven nuorisoseuralla. Paikalle oli saapunut 47 jäsentä. 

Kokouksen puheenjohtajana toimi Martti Mäkinen ja sihteerinä Hannu Vesala. Saaliskiintiöiksi päätettiin; Metso ja Koppelo rauhoitettu, Teeri 3kpl/jäsen, Fasaani 1kpl/jäsen 1.11 alkaen. Kauriskiintiöksi päätettiin 30 kpl. Näistä varataan 5 kpl vierasjahtiin, 3kpl kevätpukkijahtiin ja 3kpl naistenjahti tapahtumaan. Jäsen saa ampua yhden kauriin mutta mikäli lupia on jäljellä 31.12 jälkeen niin jäsenellä on lupa ampua toinen kauris.Valkohäntäkauriin lupia on yhdistykselle myönnetty 2 kpl. Ne päätettiin metsästää yhteisjahtina. Jahtipäälliköksi valittiin Ville Ahopelto. Metsäpeuran lupia on yhdistykselle myönnetty 1kpl. Käytäntö on ollut että luvan saa vuorollaan jokainen hirviporukka. Tällä kertaa luvan voitti arvonnassa itselleen Kirkonkylän hirviporukka. Jahtiin on kuitenkin mahdollista osallistua myös sellaisen henkilön joka ei ole hirviporukan jäsen. 

Rauhoitusalueet pysyivät pääsääntöisesti ennallaan. Muutoksina edellisiin vuosiin on metsä- ja valkohäntäkauriin rauhoitusalue välille Keltneva-Tervonen-Kuoppa-aho, sekä Särkijärven kosteikko jonka metsästystä hallinnoi vastaisuudessa Särkikylän maa-ja vesialueitten osakaskunta. Osakaskunta myy kosteikolle päiväkorttia jonka hinta on EMY:n jäsenille 15€/päivä.

Kokouksessa nimettiin hirviporukoiden johtajat ja varajohtajat tulevan syksyn jahtiin. Keskusteltiin myös tulevasta karhujahdista. Karhujahdin jahtipäälliköksi valittiin Ilpo Palomäki. 

Saaliskorttien palauttaneiden kesken suoritetussa arvonnassa onnetar suosi valkein kirjekuorin; Mika Siltasta, Henry Lindholmia ja Ari Siltasta.

Lopuksi muistutettiin jälleen kerran, että pelloilla ei saa ajaa autoilla ja hylsyt on ehdottomasti kerättävä pois.